ATLAS - BE PART


maker

2021 - 2022


‘ATLAS’ is een artistiek en sociaal laboratorium dat een collectief van kunstenaars, kritische denkers en cultuurwerkers tijdelijk verenigt. Deze praktijk bestaat uit twee delen: een boek met mappings en een multimediale happening die daaruit voortvloeit. Of vice versa, want de praktijk kan ook het ontstaan van een nieuwe kaart in het boek betekenen.

'ATLAS’ is onderdeel van BE PART - Art BEyond PARTicipation - een onderzoekstraject naar een beter begrip van de verwevenheid tussen macht, politiek, plaats en publiek in de kunsten. Het tijdelijke collectief werkt voor ‘ATLAS’ rond de vier centrale BE PART thema’s: machtsdynamieken, collectief beleid, de rol van het publiek(e) en de betekenis van een plek.

collectief: Elly Van Eeghem, Marieke De Munck, Matthias Velle, Niké van Os, Dominique Collet, Leontien Allemeersch, Robin Vanbesien, Michiel Soete, Chris Rotsaert, Fatih Devos, Evelyne Coussens, Samah Hijawi, Lieselot Siddiki, May Abnet & Andy Sarfo - ‘ATLAS’ is een project in het kader van BE PART, met de steun van het Creative Europe Programme van de Europese Unie en KASK School of Arts Gent


foto’s: leontien allemeersch link: https://beyondparticipation.eu/fieldwork/atlas-falling-through-the-map/