TITLE


maker

2015


een voorstelling van:
Sara Sampelayo, Nele Vereecken & Michiel Soete

CEDER is een vergeten vlek op de landkaart.
Een plek waar alles stil lijkt te vallen, waar zelfs mensen halt houden, waar de zon verstart.

Mensen draaien zich om, naar elkaar toe of slaan de verkeerde straat in, ze dansen met onbekenden, lachen als het niet kan. Een kind vliegt de verkeerde moeder in de armen. Niemand weet nog wat komen zal. Maar het gespannen wachten, stil staan, is vermoeiend. Een paar mensen trappen het af, anderen gaan koffie halen. Er wordt gepauzeerd, bijgetankt. Iedereen bekijkt iedereen en zucht. Er valt niets te verliezen. Een nieuwe stap wordt aarzelend gezet. Samen maar in een andere richting.

CEDER is een theatervoorstelling gespeeld door veertien mensen met een beperking en twee jonge acteurs. Het is een samenwerking tussen de Heide, Caritas en de Christoforusgemeenschap: drie voorzieningen die zich in de gemeente Merelbeke bevinden. Geïnitieerd door OC ’t Groenendal en ondersteund door Platform-K, maakten Sara Sampelayo, Michiel Soete en Nele Vereecken een intense, beeldende voorstelling over toevallige ontmoetingen en nieuwe wendingen. Een mozaïek van gebeurtenissen die zich afspelen in de filmische setting van een tankstation, met intrigerende personages die elkaar per toeval tegenkomen en daardoor onbewust elkaars leven beïnvloeden.

Voorstelling van GC ’t Groenendal  i.s.m De Christoforusgemeenschap, De Heide en PC Caritas.

Met: Robert Callahan, Aysel Ciger, Sharon Danckaert, Cindy De Graeve, Roby De Waele,  Brecht Govaert, Eva Hendickx, Michel Hutsebaut, Elke Marcelis, Frederik Van Damme, Kirstien Vandemoortele, Ruben Van Robaeys, Cindy Van Waes,  Aurore Verpoort, Amélie Godefroidt en Tobias Allegaert.

Licht: Bas Devos

Met ondersteuning van Platform-K en KC Vooruit.