HOTEL VELO


regisseur

2012

Theater Antigone
Regie: Michiel Soete & Frederic Dehaudt

Een rennersploeg landt met pak en zak in Hotel Velo. De equipe is voltallig: van de kopman, over de masseur tot aan de mecanicien. Iedereen is met zijn ding bezig. Ze tellen hun geld, ze scheren hun benen, ze leren hun volkslied of ze maken andermans fietsen schoon.

Hotel Velo is een klein familiehotel aan de statie van Wevelgem. Ook de uitbaters van Hotel Velo zijn met hun ding bezig. De spaghetti staat op en de waste draait. Alleen de kleine Max denkt aan anderen.
Max is zot van coureurs.

Hotel Velo is een toneelstuk dat de koers en haar entourage op haar kop zet.
Toneel, TV en café over de koers, in het gezelschap van onze gastheren.

Productie:
Gemeente Wevelgem en Theater Antigone
Concept en Regie:    
Michiel Soete en Frederic Dehaudt
Spel:                          
Lorenzo Daelman, Veerle Declerck, Kevin Deleu, Katrien Dessein, Céline Gossieaux, Veerle Knockaert, Eef Van Reeth, Ewout Nuyttens, Geert Defoort, Kim Mady Ampe, Martine Defoor,  Lize Provost, Eddy Roose, Annie Seynhaeve, Sofie Vanassche, Jan Vandewalle, Davey Vanysacker, Peter Vercaemer, Jeska Verthé en Bent, de stercoureur!

Inrichting en techniek: Simeon Dikomitis, Lorin Duquesne, Charlotte Heller, Niels Vanherpe

Coördinatie: Dieter Deleu, Nancy Vanoverbeke

Met oprechte dank aan: Wibilinga – Heemkundige Kring Wevelgem; Luc Margodt; Nico Mattan; Rik Vanwalleghem; Freddy Maertens; Rudy Neve; Jacques Matthys, Harmonie Eendracht

Hotel Velo is onderdeel van ARRIVEE, een Europees project dat mede gefinancierd wordt door het Interreg-IV programma en de Provincie West-Vlaanderen.

foto's: Veerle Knockaert en Berno Decherf
video: Sara Sampelayo

Hotel Velo from soetemichiel on Vimeo.