KONNEKTOR LONGOPONTE LANGERBRUGGE


artistiek traject

2020 - 2021


Van theatermaker en acteur, over muzikant en docent, tot technieker, bricoleur en hét manusje van alles: Michiel Soete is werkelijk van alle markten thuis. De rode draad doorheen zijn projecten is een geëngageerde aanpak, humor en specifiek locatiegerichte contexten.

Het is een van de mooiste manieren om de wijk binnen te geraken: de toegangspoort naar een voor velen ongekend stukje Gent.

Het pont, de overzetboot van Oostakker naar Kerkbrugge-Langerbrugge, intrigeert Soete. Tijdens zijn residentieweken verblijft hij in een boot in de haven en onderzoekt van daaruit het grondgebied en de unieke verbinding tussen die twee plekken. Hij werkt aan verschillende acties die de plaats en omgeving uitlichten, telkens met een vleugje humor en enige toerisme-kritiek. Als eerste try-out gaat hij o.a. in samenwerking met de cliënten OBRA|BAKEN de openbare webcam aan de overzet uittesten. Een kort verhaal wordt stop-motion-gewijs in beeld gebracht. De totstandkoming kan voor iedereen die het wil gevolgdeworden op de website van VLOOT. Dit najaar zal Michiel verder werken aan het webcam-traject tijdens de ateliers.

In 2021 trekt hij het Konnektor-verhaal door tot op internationaal niveau en werkt hij aan een verbroederingsproject tussen Langerbrugge en het Italiaanse stadje Pontelongo.

meer info: www.KONNEKTOR.be

foto's: Hanse Cora, VLOOT