MOMENTS BEFORE THE WIND


light, sound

2020


concept & performance: Jozef Wouters & Jeroen Peeters - licht & geluid: Michiel Soete - technisch directeur: Menno Vandevelde - dank aan: Barry Ahmad Talib en Rimah Jabr- productie: Damaged Goods - coproductie: Kunstencentrum Vooruit

Boekvoorstelling met performance 

Bouwsels in woorden, efemere ruimtes van karton en gedroomde scenografieën waarvoor geen tijd was ze te bouwen. Fragiele ruimtes van papier die het theater omtoveren tot een reusachtig boek. Scenograaf Jozef Wouters en dramaturg Jeroen Peeters gingen er een voorstelling over maken en toen sloeg het coronavirus toe, werd de voorstelling afgelast en was er plots al te veel tijd omhanden tijdens die vreemde weken van de lockdown.

Moments Before the Wind is daarom een boek geworden, een verzameling notities over scenografie die een inkijk bieden in de poëtica en artistieke praktijk van Jozef Wouters en Decoratelier. Reflecties over ruimte, scenografie, het maken van kunst en institutionele kritiek nodigen de lezer uit om mee te denken of vragen op te werpen, om luidop te denken en zelf ruimte te verzinnen.

Naar aanleiding van de boekvoorstelling palmt Decoratelier gedurende enkele dagen de Theaterzaal van Vooruit in om het boek te activeren op de scène. De halfgebouwde decors en ideeën die zich niet lieten inbinden, worden zo alsnog uitgetest in het theater.

jozefwouters.be
damagedgoods.be/nl/decoratelier

foto's: Syrine Chekili